Våre tjenester:

Når bilen din trenger service, reparasjon og reservedeler er det trygt å ta kontakt med oss som er et offentlig godkjent kvalitetsverksted i Meca-Gruppen.

Service og reperasjon

Jevnlig velidkehold og service viktig for å opprettholde driftssikkerheten på en moderne bil. Vi benytter oss av bilfabrikantens service- og sjekklister. En grundig gjennomgang vil avdekke eventuelle begynnende feil som kan gi problemer i fremtiden.

Dagens bensin- og dieselmotorer er laget med avanserte rense- og styringssystemer for å kunne tilfredstille strenge avgasskrav. Komponenter for drivstoff- og avgassbehandling er følsomme for forurensing. Vi anbefaler bruk av tilsetningsstoffer fra pro tec for å rense systemene, redusere drivstofforbruk og unngå fremtidig systemfeil.

Vi har tilgang til elektroniske servicebøker som flere bilfabrikanter benytter. Dette sikrer en komplett servicejournal for din bil.

Å gjennomføre service er det viktigste du kan gjøre for å forlenge bilens kvalitet og levetid. Et MECA stempel i serviceheftet viser at du tar ekstra godt vare på bilen din.

……Husk! Bilens garanti gjelder også når du tar service hos MECA!

Bilskade og lakkering

Har du vært uheldig å få en skade på bilen din, kan du trygt ta kontakt med oss for taksering.

Vi har egen takstmann og hjelper til med reparasjon og lakkering. Vi hjelper også til med skademelding om det trengs. 

Det du trenger å gjøre, er å melde skaden til ditt forsikringsselskap og henvise til oss, så hjelper vi til med resten via våre samarbeidspartnere.

Har du dekning for leiebil i din forsikring, har vi bil klar når du leverer bilen inn til reparasjon.

Vi har egne biler, men har også samarbeid med Hertz og Avis 

Elbilen din er trygg på våre elbil-sertifiserte verksteder

Du kan nå ta service eller reparasjon på el- og hybridbilen din på et av våre elbil-sertifiserte verksted. Er bilen dekket av nybilgaranti – gjelder denne også etter service hos oss.

Det finnes ingen offentlig sertifiseringsordning for bilverksted som skrur på el- og hybridbiler. Det har MECA-kjeden gjort noe med – og som første landsdekkende kjede har vi etablert MECA-sertifiserte elbilverksted. For deg som bileier betyr dette at våre elbilverksteder garanterer å ha:

 

• Utdannelse og kompetanse innen el- og hybridbiler
• Verktøy og utrustning
• Ladefasiliteter
• Arbeid i henhold til fabrikantens serviceskjema
• MECA Veihjelp inngår i alle årsservicer

 

På en elbil kan det være færre deler – men behovet for tilsyn og service er ikke mindre av den grunn. Vi anbefaler årlig service av bilen – uavhengig av drivstofftype.

Nye dekk?

Vår samarbeidspartner på dekk er Vianor

Som har Nokian som Premium merke til billigere Budget dekk, så vi har dekk i alle prisklasser alt etter hva du måtte ønske.

Vi skaffer også dekk til mopeder og 4 hjulinger til gode priser

 

En overraskende hindring i veien kan skade dekket. Hakka-garantien erstatter det skadde dekket kostnadsfritt. Gjør et trygt dekk-kjøp, og ta i bruk Hakka-garanti!

– Hakka-garanti
– Vår kundefordel gir deg hell i uhell
– Vårt Premium dekk er Nokian dekk.
– Med 1 års garanti.

Dekkhotell til tjeneste!

På vårt dekkhotell kan du oppbevare dekkene dine etter dine behov og ønsker. I tillegg til oppbevaring er dekkene forsikret så lenge de er lagret hos oss, Vi anbefaler deg å vaske bilen før du kommer for å skifte hjul, så felgene er rene og fine. Hvis ikke så kan vi vasker de mot et lite tillegg i prisen. Dersom du trenger nye dekk, eller hvis ett dekk er skadet/punktert, vil vi kontakte deg i god tid så dekkene er klare og du kan bruke mindre tid på dette i fremtiden. Vår/høst vil du som prioritert kunde få innkalling på sms med tilbud om time for hjulskift. Når du kommer til oss vil hjulene bli montert med riktig moment, og lufttrykk sjekkes så du får mest mulig økonomi i din kjøring.

Riktig lagring

Når dekkene oppbevares riktig holder de også lengre. Dekk må beskyttes mot direkte sollys og mot lysstoffrør med høy UV-faktor. Dekkene må også beskyttes mot fukt og for høy varme. Dessuten kan væsker, olje, langvarig lagring, vridning, ozon og høye fall skade dekkene. På vårt dekkhoteller har vi optimale lagringsforhold for dekkene dine. Dessuten sparer du tid og anstrengelser.

Bestilling av tid

Du kan selv sende forespørsel på epost i linken nederst på siden – eller på telefon 371 51 088, åpent 07.30 – 16.00. Så blir vi enige om en tid som passer.

Periodisk kjøretøykontroll (PKK)

Periodisk kjøretøykontroll (PKK), bedre kjent som EU-kontroll, er en del av vegtrafikkloven og skal utføres annethvert år for kjøretøy under 3500 kg. totalvekt, og årlig på kjøretøy over 3500 kg.

Vi er godkjent for å utføre kontroll på alle kjøretøy opp til 7500 kg. totalvekt uten trykkluftbrems og dobbel aksel bak.

 

Pris for kontroll av person/varebiler inntil 3500 kg. kr.1.125,- inkl. mva.

Pris for kontroll av kjøretøy 3500-7500 kg. kr. 1.500- inkl. mva.

Sjekk når din bil skal på kontroll HER

Bytte og reparasjon av bilglass

Har du vært uheldig og fått steinsprut, kan du bare komme til oss. Vi reparerer og skifter bilglass for alle forsikringsselskaper. Har du kasko eller delkasko er det kostnadsfritt å reparere steinsprut.

Hvis ruten må skiftes, tilkommer det en egenandel.

Skademelding ordner vi her hos oss. 

Hjelp er underveis

Tar du service på bilen hos oss, er ett års veihjelp inkludert. Alltid.
Når du tar service på bilen din hos oss kan du føle deg trygg.

MECA Veihjelp følger alltid med når du tar service på bilen din hos et MECA verksted. Det innebærer at du ganske enkelt ringer Veihjelp-telefonen 03113 dersom du er uheldig og får en teknisk feil, går tom for drivstoff, punkterer, mister nøkkelen eller har låst deg ute av bilen. Vi henter deg og får både deg og bilen til nærmeste verksted – uten egenandel.

Ring 03113 – uansett hvor du befinner deg – døgnet rundt. Vi lover at med MECA Veihjelp-stempelet i serviceheftet kan du føle deg trygg på reisen!

MECA Veihjelp – stempelet for trygghet.

Les forsikringsbetingelsene her.

Aircondition service og reprasjon

Klimanlegget i bilen din trenger også jevnlig vedlikehold, anbefales hver 2-3 år. Systemet trenger ofte en etterfylling av kjølemiddel og olje, fjerning av fuktighet og partikler. Innvendig i bilen kreves oftere vedlikehold. Fuktighet og temperaturer vil skape gode vekstforhold for bakterier og mikroorganismer. Dette vil føre til ubehagelig lukt og dårlig luftkvalitet. Vi utfører flere typer desinfisering og rens av systemet. Ved havari på systemet har vi gunstige priser på de fleste komponenter.

Reportasje fra VG om klimaservice.

Merkedeler

Alle våre leverandører dokumenterer at deres reservedeler tilfredsstiller myndighetenes krav til OE-kvalitet. Dvs. alle deler som blir montert av oss vil ha tilsvarende kvalitet som fabrikk montert del – eller bedre!

Som medlem av MECA gruppen og nærmeste MECA delelager er Arendal, kan vi tilby merkedeler opp til 2 leveranser pr dag. Dette fører til at vi kan utføre jobben raskt og effektivt.

Utleie av leiebiler

Vi har utleie av biler fra vårt verksted.

Døgnpris fra: Kr. 550,-

Velg mellom:

1 stk Ford Fiesta 5 seter
2 stk Ford C-max 5 seter
1 stk Ford Mondeo 5 seter
1 stk Ford Transit Connect 3 seter varebil (kort)
1 stk Ford Transit Connect 3 seter varebil (lang)
1 stk Ford Transit Custom 3 seter varebil (stor-lang)

Hjelp er underveis

Tar du service på bilen hos oss, er ett års veihjelp inkludert. Alltid.

Når du tar service på bilen din hos oss kan du føle deg trygg.

MECA Veihjelp følger alltid med når du tar service på bilen din hos et MECA verksted. Det innebærer at du ganske enkelt ringer Veihjelp-telefonen 03113 dersom du er uheldig og får en teknisk feil, går tom for drivstoff, punkterer, mister nøkkelen eller har låst deg ute av bilen. Vi henter deg og får både deg og bilen til nærmeste verksted – uten egenandel.

Ring 03113 – uansett hvor du befinner deg – døgnet rundt. Vi lover at med MECA Veihjelp-stempelet i serviceheftet kan du føle deg trygg på reisen!

MECA Veihjelp – stempelet for trygghet.